Onlinemarknadsförare in the making

Blivande onlinemarknadsförare

Till slut kommer jag kliva fram som onlinemarkndsförare

Jag spenderade bättre delen av våren till att djupdyka i vad jag skulle vilja göra framöver. Till sist landade mitt intresse på en utbildning i onlinemarknadsföring på Medieinstitutet som jag också kom in på. Jag kommer alltså bli onlinemarknadsförare eller internetmarknadsförare om man så vill. Vad är då det och varför har jag valt det?

Vägen fram till onlinemarknadsföring

Som jag nämnde har jag ägnat mig åt lite hederlig soulsearcing under våren. Upprinnelsen till det var att jag märkte att jag ville mer än mitt jobb kunde erbjuda mig. Dessutom hade jag så smått börjat pyssla lite med onlinemarknadsföring/internetmarknadsföring inom ramarna för det jobb jag hade, tyckte det var roligt men fick inte tillräckligt utlopp. Ska sägas att jag inte fattade att det var det jag ville göra förrän en bra bit in på vårkanten. Till att börja med kollade jag på andra jobb inom mitt område men märkte under vägen att jag suktades av att söka jobb som onlinemarknadsförare, eller internetmarknadsförare om man föredrar. Eftersom jag inte var kvalificerad av söka dessa fantastiska jobb var det bara att börja tänka på vad jag kunde göra åt det.

Valet: Onlinemarknadsförare

Efter en hel del research på alla möjliga utbildningar, en hel del velande och även besök på skolor föll valet på Medieinstitutets YH-utbildning Onlinemarknadsförare.  Jag hade en hel del kval ska erkännas. Dels över att hoppa tillbaks till skolbänken men även över att göra det rätta valet. Men till slut bestämde jag mig för att det bara var hjärnspöken eftersom jag redan innan tyckte ämnet internetmarknadsföring är grymt kul och då är det ju förstås det jag ska pyssla med. En annan sak som gör att jag tror att jag är på rätt spår är att branschen jag siktar mot är både stor, bred och föränderlig vilket leder mig att tro att jag kommer känna mig inspirerad en lååång tid framöver. Det kommer alltid finnas något nytt att bita tag i.

Utbildningen: Onlinemarknadsförare

Nu har jag alltså påbörjat min utbildning i onlinemarknadsföring på Medieinstitutet. Det känns grymt! Klassen är fantastisk, många skarpa hjärnor i samma rum. Vi lär bli farliga på onlinemarknadsförar-marknaden om ett och ett halvt år. Några av de saker vi kommer vara grymma på är:

  • Sökmotoroptimering (SEO)
  • HTML, WordPress, MySQL, Webbserver, CMS
  • SEM (Search Engine Marketing)
  • PPC-annonsering (t.ex. Google Adwords, Facebook Ads)
  • Webbanalys
  • Konverteringsoptimering
  • Kampanjer, kundvård mm i sociala medier
  • Performance marketing, real-time bidding och retargeting
  • E-postmarknadsföring
  • Marknadsföring i mobila kanaler

Om du är nyfiken på utbildningens alla detaljer så är det bättre du läser dem på Medieinstitutets egen sida.

Edit! Funderar du på att söka och undrar något om utbildningen eller vill ha studentperspektivet på något? Maila mig gärna på: malingoransson@gmail.com /m

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>