Min Author Rank kan ju mätas!

Jag har ju provat det här med Google Authorship ett tag nu. Och märkte just att man kan mäta sin Autor Rank och kastade genast in resultatet i en widget. Oklart vad man ska ha det till men va fan, kul grej!
 

Vad är Google Authorship och Author Rank?

Author rank internetmarknadsförare

De små ansiktena i vänster kant!

Google Authorship är väldigt hippt nu. Det är ett sätt att knyta ihop sig själv med det man publicerar på nätet. Även om man publicerar på många olika ställen, vilket ju många gör. Sen ska detta kunna rankas och värderas i form av author rank. Det låter fantastiskt och blir säkert det också. Dock hittar man ingenstans något konkret om att det har någon faktisk betydelse för ranking.

Hur Google Autorship?

Det är faktiskt ganska enkelt. Komponenterna du behöver är:

 • Ett Google+ konto
 • En sida att skriva för
 • Tillgång till koden på den sida du skriver för
 • Och något vettigt att skriva

På din Google+ profil hittar du en avdelning där du kan ange adresser till sidor du bidrar till. Avdelningen heter logiskt nog “Bidrar till”. Fyll där i adressen till din sida (eller den sida du bidrar till). peta sedan in följande tagg i koden på sidan:

 <a href="https://plus.google.com/dingoogle+profiladress?
  rel=author">Google</a>

Sen ska det fungera. Givetvis måste du har en vettig bild på dig själv som profilbild och hur du vet om du har en vettig bild är helt enkelt att är den inte vettig blir den inte godkänd. Om du vill testa att det fungerar gör du det här: http://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets då får du en förhandsvisning av hur det kan se ut med din bild i söket.

Varför Google Authorship och Author Rank?

Man vet inte riktigt än men det är ju väldigt förtroende ingivande att se den som skrivit något. Bara att hoppas att alla resonerar som jag när man sätter sitt nylle på det man skriver: Att man faktiskt står för det och kvalitetssäkrar det. Personligen tycker jag ju alla försök att kvalitetssäkra är bra och tanken med att erbjuda moroten Author Rank är ju att författare ska lockas anstränga sig lite mer för att skapa bra innehåll att bjuda ut på nätet med sitt eget ansikte bredvid.

author rank malin göransson internetmarknadesförare

Så, här kan du mäta din rank: http://beta.authorrank.org/. Det roliga betaverktyget påstår sig ta med både kvalitet, kvantitet och mångfald i sin algoritm för att beräkna min author rank. Det låter ju lysande! Min rank är 4.39, vad det nu betyder =)

Comments

 1. says

  Jag har tydligen lite att jobba på. Eller så är något fel.

  Detailed Statistics
  AuthorRank: 0
  AuthorTrust: 0
  AuthorExternalRank: 0
  Avg Page Authority: 0
  Avg Domain Authority: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>