Google ranking, om att synas

Varför Google ranking?

Google ranking Malin Göransson

Som blivande onlinemarknadsförare känner jag givetvis ett behov av att “vara med” på nätet. Begreppet är ju inget nytt, i alla faser av livet har jag velat “vara med” det är bara grupperna/sammanhangen osv som varierat. Dock erbjuder väl detta sammanhang den större utmaningen. Självklart är jag med på nätet för det är alla men specifikt här är att jag finns inte om jag inte syns och att hittas är en helt annan sak än att bara vara med.

Utmaningar

Jag vill alltså inte bara vara med utan också hittas, dessutom vill jag hittas av rätt person och på rätt grunder. Rätt person i det här fallet är den som är intresserad av vad jag kan och vad jag gör (mina vänner vet redan var jag finns). Rätt grunder är nu att belysas för att jag kan saker om onlinemarknadsföring och är en generellt kunnig och utmärkt person (igen, de som vill prata fotboll och kärlek med mig vet var jag finns).

Så min utmaning är att hittas på nätet av potentiella arbetsgivare eller spännande kontakter och se till att de hittar en bra och rättvis bild av mig som onlinemarknadsförare. Som krydda till utmaningen räknas att jag har Sveriges eventuellt vanligaste namn, Malin Göransson, och att många innan mig har velat hittas som onlinemarknadsförare. Övriga små detaljer som utmanar är att nätet är oändligt och jag är rookie.

Hur ska jag skaffa bra Google ranking?

Jag har börjat fila på en strategi för att nå bra Google ranking, det kommer bli snårigt och ta tid men man måste börja nånstans. Här är de steg jag börjar med:

1. Webbplatsen Malin Göransson

Det är klart att den ger bra möjlighet att nämna mitt namn men framförallt ger den mig en chans att uttrycka mig och mina intressen och kunskaper. Dessutom erbjuder den mig ett utmärkt sätt att dokumentera och reflektera min egen utveckling.

2. Research och onlinemarknadsföring

Det blir mycket Googlande på Malin Göransson, onlinemarknadsförare och andra relaterade ord tillsammans med bättre och bättre sökordsanalys vartefter jag lär mig.

2. Interaktion

Jag finns redan i flera sociala medier men ska bli bättre på att använda dem och att reflektera mer över hur jag framställer mig. Jag är inte rädd för att vara personlig i min kommunikation men är dock väldigt privat av mig.

Jag sätter punkt för etapp 1 här och följer snart upp hur min Google ranking utvecklas. Det är inte helt långsökt att anta att rankingen kommer följa kurvan för min utveckling som onlinemarknadsförare. Nikke Lindqvist har gjort en bra dokumentär om identitet på nätet, den hittar du här.

Edit: Läs fortsättning på Malin Göransson Google ranking här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>