Google ranking Malin Göransson forts.

Hur går det med rankningen?

Det kan vara på sin plats att följa upp hur det går för mig och min Google rankning. Jag har inte indexerat min sajt då den inte har så mycket rafflande internetmarknadsförings-relaterat innehåll ännu =) Alltså har jag inte så mycket att rapportera om min soon to be höga Google ranking. Dock har jag verkat i det fördolda och tagit reda på saker.

Konkurrensanalys av Malin Göransson

Malin Göransson Google ranking

Namnet Malin Göransson är ju väldigt vanligt. Det är inget nytt. Dock blev jag förvånad att finna att mitt namn ändå genererar en viss sökvolym varje månad. inte mindre än ett genomsnitt på 50 personer i månaden söker på namnet. Oklart om det är bra nyheter eftersom de, vad jag vet, inte letar efter den Malin Göransson om är just jag.

Självklart har jag varit runt och snokat på de andra  Malin-ar med efternamnet Göransson. Lite creepy jag vet, men vadå det hade lika gärna kunnat vara ett företags sökord jag researchade. Den dam med samma namn som kommer överst tycker om att dansa runt Stureplan för hon finns med upprepade gånger på sidan stureplan.se. Jag har inte kikat på bilderna men jag får ändå en känsla av att det är den förstnämnda Malin som syns på minibilderna. Träff nummer två går till Facebook och verkar vara generell för alla Malin Göransson som finns med på Facebook. I träff tre och fyra, som båda är Linkedin träffar, finner jag min namne som erbjuder riktigt go konkurrens. Hon är nämligen analytiker och har i sin profil ord som marknadsanalytiker och digitala medier. Det gör ju att hennes område ligger förhållandevis nära mig som ju kommer bli onlinemarkandsförare eller kanske webbanalytiker. Dessutom känner jag att jag gärna skulle vilja träffa henne, hon verkar cool (nej jag ska inte kontakta henne med denna högst suspekta förklaring).

På femte plats kommer en tjej som blivit intervjuad av ett universitet om sitt yrke och därefter kommer några träffar från Twitter. Inte min Twitterprofil tyvärr, ska se vad jag kan göra åt det. Sista två på förstasidan i serpen är Malinträffar från Eniro och Finest. Detta är alltså det som syns istället för mig och som jag hoppas kunna konkurrera med på bra grunder så jag hittas av rätt person.

Hur går jag vidare?

Jag tror helt enkelt att jag släpper ut den här sidan nu så får va se vad som händer när den indexerats och fått växa till sig lite (som om det skulle ske automatiskt). Vet att jag måste jobba lite mer med sociala medier också det får ta sig vart efter. Hoppas kunna följa upp igen

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>