Feedly- bästa since sliced bread

Malin Göransson älskar Freedly

Jag har alltid tyckt det har alltid varit trassligt att hinna läsa alla tidningar jag skulle vilja. Det har inte direkt blivit lättare efter att “det man vill läsa” även kommit att innefatta en miljon sidor på internet, var av vissa till och med kan räknas som ett obligatorium för en internetmarknadsförare. Alla dessa RSS flöden kräver en RSS läsare. En riddare i skinande, digital rustning har kommit till min undsättning: Feedly.

 

 

Vem är Feedly?

RSS läsare Feedly bilder Malin Göransson

Det Feedly inte alltid lyckas med är att få rätt bild på rätt plats. Eller?

Feedly är en smart liten Rss-läsare som låter dig prenumerera på alla dina favoritsidors RSS flöden. Dessutom får du dem stiligt presenterade i kategorier som du själv valt. På så sätt kan du när du har en stund över, även om det är en liten stund, plöja igenom några nyheter. Självklart hinner man lika lite läsa hela långa artiklar med Feedly på några minuter som man gör i en vanlig tidning. MEN det fantastiska ligger i upplägget. För det första får du bara artiklar föreslagna i de ämnen du själv valt. Alltså slipper du skvaller och bantnigstips som är svårt att undvika i vanlig press eftersom det av någon outgrundlig anledning säljer så bra. För det andra erbjuds du en lagom kort eller lagom lång snippet som Feedly förberett åt dig. Den presenterar artikeln i korthet så du kan välja att läsa den eller inte. Såna korta snuttar hinner man läsa förvånansvärt många på kort tid, det vet alla som öppnat en Metro, men återigen du har valt ämnena själv. Sen kan man anpassa sin läsning efter tid och intresse. Det som inte är intressant eller kanske så passa lite intressant att det räcker gott med snippeten, swipar du bara bort. Om du däremot ser något som intresserar dig, klickar du dig vidare och läser hela alternativt väljer spara till senare och läser i lugn och ro på tåget hem sen. Och har ännu en gång framgångsrikt lyckts smita från allt skrot som står i tidningen bara för att alla andra vill ha det där.

Malin Göranssons tidning

Ska sägas: det är inget fel på min dagstidning heller, den är bara inte alltid där jag är

För vem är Feedly?

För mig! Och alla andra som älskar nyheter, vill få dem smidigt presenterade och har en smartphone. Man kan nog också säga att det är till för dem som vill framstå som att de har koll utan att ta sig tid att ha det, men vad gör väl det om hundra år. Jag älskar effektiv omvärldsbevakning! Omvärlden: känn dig bevakad!

Comments

  1. says

    Just när det kommer till nyheter så skulle jag rekommendera Flipboard. Feedly för bloggarna där du aldrig vill missa någon post, Flipboard för att kunna ta del av det senaste och slippa bli psykad av X-miljoner oläst poster notifieringen. Ett tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>